Stop het zweten overal op je lichaam! Nu met een korting tot US$300. Geldig tot 19.5.2022 of zolang de voorraad strekt.

Ondersteun Oekraïne samen met ons! 10% van de verkopen van elke Electro Antiperspirant zullen wij doneren aan Oekraïense families die geraakt zijn door de oorlog.

Oorzaken van overmatig zweten

Overmatig zweten, ook genaamd hyperhidrose, begint meestal bij pubertijd, hormonale veranderingen, menopauze, zwangerschap en er zijn ook gevallen dat mensen op erg jonge leeftijd al overmatig zweten. De reden voor overmatig zweten is door dokters nog niet gevonden. Wat ze echter wel weten is dat het een aandoening is die door familieleden kunnen doorgegeven aan hun kinderen. Het is waarschijnlijk een foute impuls van het zenuwstelsel uit de hersenen naar de zweetklieren. Deze impulsen geven de zweetklieren de instructie om flink te gaan zweten, ook al heeft het lichaam het niet nodig.

De erg controversiële operatie genaamd thoracische of lumbale sympathectomie is gebaseerd op hetzelfde principe. Dit is een operatie waar de chirurg de zenuwklusters (sympathetisch) verwijderd, waardoor deze impulsen worden verstuurd, door kleine openingen in de oksel of lies. Het zweten stopt na zo'n operatie, maar volgens de beschikbare informatie, komt het op een andere plek van het lichaam weer in dezelfde hoedanigheid terug. Deze operatie kan niemand met een goed geweten aanbevelen.