Voorraad uitverkoop! Kortingen tot US$300 op elk apparaat. Mis uw kans niet en zeg vaarwel tegen zweten waar dan ook op uw lichaam! Alleen tot 30.11.2023.


KLIK EN ONTVANG UW KORTING
Oorzaken van overmatig zweten

Overmatig zweten, ook genaamd hyperhidrose, begint meestal bij pubertijd, hormonale veranderingen, menopauze, zwangerschap en er zijn ook gevallen dat mensen op erg jonge leeftijd al overmatig zweten. De reden voor overmatig zweten is door dokters nog niet gevonden. Wat ze echter wel weten is dat het een aandoening is die door familieleden kunnen doorgegeven aan hun kinderen. Het is waarschijnlijk een foute impuls van het zenuwstelsel uit de hersenen naar de zweetklieren. Deze impulsen geven de zweetklieren de instructie om flink te gaan zweten, ook al heeft het lichaam het niet nodig.

De erg controversiƫle operatie genaamd thoracische of lumbale sympathectomie is gebaseerd op hetzelfde principe. Dit is een operatie waar de chirurg de zenuwklusters (sympathetisch) verwijderd, waardoor deze impulsen worden verstuurd, door kleine openingen in de oksel of lies. Het zweten stopt na zo'n operatie, maar volgens de beschikbare informatie, komt het op een andere plek van het lichaam weer in dezelfde hoedanigheid terug. Deze operatie kan niemand met een goed geweten aanbevelen.